ЕКЗИТ-ПОЛИ
Геннадій Труханов
Геннадій Труханов
34,4 %
Микола Скорик
Микола Скорик
17,9 %
Олег Філімонов
Олег Філімонов
13,7 %
Петро Обухов
Петро Обухов
12,5 %
Сергій Ківалов
Сергій Ківалов
5,4 %
Євген Червоненко
Євген Червоненко
3,56 %
Сергій Калинчук
Сергій Калинчук
3,08 %
Едуард Гурвіц
Едуард Гурвіц
2,75 %
Олег Михайлик
Олег Михайлик
1,32 %
"Довіряй ділам"
23,77 %
"Опозиційна платформа - За життя"
22,38 %
"Слуга народу"
15,95 %
"Європейська солідарність"
12,72 %
"Українська морська партія Сергія Ківалова"
4,16 %
"Партія Шарія"
7,63 %
ВО
ВО "Батьківщина"
1,8 %
"Блок Едуарда Гурвіца"
1,56 %
"За майбутнє"
3,32 %
"Сила і честь"
2,09 %
Розподіл мандатів у міськраді Одеси (за даними екзит-полів)
18
17
12
10
6

Останні новини

Забути про осінні застуди можна за допомогою їжі: список продуктів

З початком осені організм людини, зазвичай, дає збій у вигляді частих застуд, грипу, проблем зі спиною, ногами, а також органів травлення. І щоби піґулки не стали основним раціоном, дієтологи радять насищувати та підтримувати у формі організм за рахунок продуктів харчування. 

Про таке повідомила лікарка-дієтологиня, віце-президентка Асоціації дієтологів України Оксана Скиталінська

У виборі раціону варто основну увагу приділити продуктам, які містять протизапальні, антиоксидантні та пребіотичні властивості.

За її словами, правильний підбір інгредієнтів допоможе клітинам організму отримувати достатню кількість кисню та необхідних речовин, щоби мобілізувати сили і бути активним та енергійним. 

Перелік must have продуктів:

  • Вітамін Е та фосфоліпіди: варені яйця, тріска, скумбрія, суміш нерафінованих олій.
  • Вітамін С: настій шипшини, зелень петрушки, свіжа та квашена капуста, морожена чорна смородина чи вишня.
  • Вітаміни В: рисові та пшеничні висівки, печінка, яйця, сирий шпинат, броколі, субпродукти, горох, квасоля, печінка, горіхи волоські, фундук, крупи, серце, кисломолочні продукти, сирий шпинат, капуста, зелень.
  • Каратиноїди: морква, гарбуз, перець червоний та жовтий, курага, горобина чорна, обліпиха, томатна паста.
  • Амінокислоти: нежирний бульйон на курятині або телятині, молочна сироватка, жирний кисломолочний сир та 30% сметана, спаржа, соєві ростки та соєві продукти, птиця, яйця, нежирна свинина, цибуля, часник, броколі.
  • Коензим Q10: серце, печінка, шпинат, арахіс.
  • Пребіотики: цибуля, часник, корінь цикорію, топінамбур, вівсяна крупа, охолоджена варена картопля та зелений банан.

Не варто забувати й про біологічно активні речовини, які теж багаті антигіпоксантними та антиоксидантними властивостями. Зорема, кропива, липа, овес, горобина, листя чорної смородини, імбир, калина звичайна, кардамон, куркума, селера, чорниця та цикорій. 

фото: Oksana Skytalinska

Нагадаємо, спалювання листя небезпечне не тільки для довкілля, а в першу чергу й для людини, котра це робить. Яку шкоду завдає традиція паління листя, та що варто робити з ним, читайте у матеріалі Odesa Live.

Вийти в ефір