Останні новини

Які продукти краще не їсти після кави: список

Кава є специфічним напоєм, який при неправильному споживанні може призвести до несприятливих процесів у роботі організму. Тому краще деякі продукти не споживати разом з нею, оскільки вони можуть стати спусковим механізмом для цілого ряду захворювань.

Про це повідомляє “ГолосUA”.

Кава сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові, коли вона випивається після жирних страв.

“Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко стрибає після того, як вона почастувалася жирною їжею. Якщо ж запити такий обід кавою, рівень цукру підвищиться вдвічі: приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з підвищеним ризиком розвитку діабету”, - кажуть вчені.

Жирна їжа підвищує рівень цукру в крові здорової людини на 32%. Такий ефект тримається протягом кількох годин. Таким чином випивши дві чашки кави, рівень цукру у крові може збільшитися на 65%. Насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а напої з кофеїном лише посилюють це порушення.

“Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується занадто часто, - це неминуче позначиться на роботі всього організму”, - застерегли вчені.

Нагадаємо:

  • Світ величезний і різноманітний, в ньому напевно є люди, які не люблять солодкого та запросто обходяться без тортів, тістечок, без цукерок й шоколаду. Їм добре! А як бути тим, хто дуже любить ці смаколики, та не бажає погладшати? Всіх любителів солодкого порадує звістка, що існують корисні та смачні солодощі, які принесуть вам задоволення і зовсім не зашкодять вашої стрункості.
  • Харчування в зимові місяці має підтримувати імунітет дитини на високому рівні. Однак є продукти, що виробляють зворотний ефект.

Вийти в ефір
30.11