Останні новини

Секрет країни висхідного сонця: як харчуються японці, аби залишатися стрункими

В Японії один з найнижчих показників ожиріння в світі, що пов'язано з особливим способом життя.

В Японії один з найнижчих показників ожиріння у світі, що пов'язано з особливим способом життя. Британські дослідники прийшли до висновку, що люди, які дотримуються традиційної японської дієти, мають більш низький ризик смерті від серцевих захворювань або інсульту, які часто є результатом ожиріння.

Про це повідомляє Odesa Live з посиланням на British Medical Journal.

Регулярний раціон

Велика частина риби, яку їдять японці, досить жирна. До них відносяться, наприклад, лосось, тунець і сардини. Через високий вміст омега-3 жирних кислот вони вважаються особливо корисними для здоров'я, а також містять багато поживних речовин і надовго зберігають відчуття ситості.

Крім того, до японської дієти входить велика кількість морських водоростей. Кілька досліджень показали, що вони не тільки містять корисні мінерали, але також можуть знизити кров'яний тиск.

Ферментовані продукти

Велика частина раціону також складається з ферментованих продуктів, які корисні для кишечника, а це, в свою чергу, відіграє важливу роль в схудненні. Крім того, японці їдять багато супу навіть на сніданок. Це не тільки забезпечує відчуття тепла і затишку в шлунку, але і наповнює його, в результаті чого ви більше не відчуваєте голод.


Дієта.jpg

Фото з вільних джерел

Нагадаємо: