ЕКЗИТ-ПОЛИ
Геннадій Труханов
Геннадій Труханов
34,4 %
Микола Скорик
Микола Скорик
17,9 %
Олег Філімонов
Олег Філімонов
13,7 %
Петро Обухов
Петро Обухов
12,5 %
Сергій Ківалов
Сергій Ківалов
5,4 %
Євген Червоненко
Євген Червоненко
3,56 %
Сергій Калинчук
Сергій Калинчук
3,08 %
Едуард Гурвіц
Едуард Гурвіц
2,75 %
Олег Михайлик
Олег Михайлик
1,32 %
"Довіряй ділам"
23,77 %
"Опозиційна платформа - За життя"
22,38 %
"Слуга народу"
15,95 %
"Європейська солідарність"
12,72 %
"Українська морська партія Сергія Ківалова"
4,16 %
"Партія Шарія"
7,63 %
ВО
ВО "Батьківщина"
1,8 %
"Блок Едуарда Гурвіца"
1,56 %
"За майбутнє"
3,32 %
"Сила і честь"
2,09 %
Розподіл мандатів у міськраді Одеси (за даними екзит-полів)
18
17
12
10
6

Останні новини

Майбутнє вже поруч: як в Одесі вирощують мікрозелень. Фото

Історія успіху колишнього шеф-кухаря Івана Воробйова на зеленій мікрофермі за рік. Кухар розповів, як обладнати ферми майбутнього та виростити власний бізнес у домашніх умовах.

Про це повідомляє “УСИ”.

Фото: УСИ

Мікрозелень - це молода зелень та паростки, які стають частиною страв та декору. Також їх можна застосовувати у коктейлях і смузі. Вважається, що в них більше поживних речовин, ніж в інших продуктах.

Коли Іван Воробйов захопився здоровим харчуванням, тоді й народилася ідея ферми. А зараз його називають Зеленим Шефом СНД. Велика популярність підштовхнула “мікрофермера” стати блогером, він активно веде блог на Youtube-каналі під ім'ям “Зелений Шеф”.

Рік тому Іван Воробйов обладнав під ферму мікрозелені підвал житлового будинку та вирощував невеликими партіями для продажу. На сьогодні багато що змінилося, ферма Івана переїхала і стала ще більше. Тепер під неї обладнаний цілий дах складського приміщення в Чорноморці.

Утримувати такі плантації не дуже витратно. Багато хто навіть обладнав під ферми місце у квартирі. Але Іван зазначив, що вийшов на новий рівень. Він обслуговує більшість ресторанів в Одесі, при тому що в минулому він і сам - шеф-кухар.

Вирощувати на таких мікроплантаціях можна майже все і навіть більше: нут, гречка, базилік горох, рукола, соняшник, кунжут, кінзу, дайкон, кукурудзу, шпинат, пшеницю, сою, льон й багато іншого. Це ще не увесь список рослин, які можна пристосувати для вирощування мікрозелені. Експериментувати з паростками та молодою зеленню можна майже без кінця.

Фото: УСИ

Під час жорсткого карантину ресторани не працювали, тому Іван Воробйов став більше орієнтуватися на приватних осіб. Багато людей у місті стали більше вживати мікрозелень, через те, що більше піклуються про своє здоров'я.

Літній сезон в Одесі був вдалим, всі ресторани працювали з подвійною силою, через закриті кордони туристів було більше ніж колись.

“Я зрозумів, що немає сенсу рекламувати товар, якщо в більшості міст не знають, що це таке. Тому я навчаю в інтернеті, як організувати свій бізнес. А ось про експорт мова не йде. Одна з особливостей цього бізнесу в тому, що товар - швидкопсувний”, - зазначив Іван.

Іван упевнений, якщо такі ферми з'являться у всіх районах - люди нарешті перейдуть на здорове харчування. Свою ферму він називає “фермою майбутнього”.

Фото: УСИ

Фото: УСИ

Фото: УСИ

Фото: УСИ

Нагадаємо, в Одеській області виростили кавуни кубічної форми. Це зробив провідний виробник органічної продукції в Одеській області ТОВ “Дунайські аграрії”.

Вийти в ефір