Останні новини

Більше не випити келих вина на вечерю: науковці довели негативний вплив алкоголю на організм людини

Вчені розповіли, які алкогольні напої частіше викликають цироз печінки.

Вже багато років вчені сперечаються щодо користі вина. Деякі люди люблять час від часу пропустити келих, бо вірять у його позитивні властивості. Але чи правда це у науковій сфері дізнались лише нещодавно.

Про це повідомляє Odesa Live з посиланням на інтернет-видання “BMC Medicine”.

Читайте також: експерти розповіли, як правильно пити каву.

Головне питання 21 сторіччя - чи дійсно корисно вживати келих вина щоденно через чудодійний вплив на  діяльність серцево-судинної системи людини. Нещодавно британського вчені провели дослідження, метою якого було зрозуміти взаємозв’язок між різними моделями споживання алкоголю і ризиком виникнення хвороб. Вони вивчили дані 309 тисяч осіб з британського біобанку. З вибірки виключили непитущих, нечастих споживачів алкоголю або пацієнтів з раніше перенесеним раком або інсультом.

Всім відомо, що вживання спиртних напоїв призводить до смерті та інвалідності в усьому світі. Але науковці довели, що найменше шкоди завдає якраз червоне вино. Це пов’язано з поліфенолами, які містяться у винограді.

За статистикою фахівців: 47,8% вживають 10-140 мл етанолу раз на тиждень - вони отримують мінімальний вплив на здоров’я, 43,3% - випивають 150-350 мл спирту - середній тиск на організм, та всього 8,9% завдають собі максимальної шкоди: жінки вживають 350 мл, чоловіки - 500 мл на тиждень. 

Частіше викликають цироз печінки, інфаркт або інсульт пиво і сидр. Їх зловживання без прийому їжі підвищує ризик смертності на 10%.

вино.jpeg

Фото: pexels.com

Нагадуємо: 

Головні новини міста коротко та зручно читайте в Telegram Odesa Live. Бекстейдж та життя каналу без прикрас можна побачити в Instagram. Прямі трансляції та цікаві гості вже чекають на вас у Facebook. А ще ми жартуємо та танцюємо в Tik Tok