Останні новини

Без них не уявити українську кухню: як правильно зберігати молочні продукти

Продовжити термін придатності цих смаколиків можна дотримуючись певних порад.

Для нашого організму молочні продукти дуже корисні, а ще без них важко уявити українську кухню. Продовжити термін придатності цих смаколиків можна дотримуючись певних порад.

Про це повідомляє Odesa Live з посиланням на “Новий день”.

Молоко

Свіже молоко “живе” у холодильнику 2-3 дні, однак у місті люди частіше купляють у супермаркетах саме пастеризоване. Термін придатності пакетованого у закритому вигляді складає близько кілька місяців. Звичайне магазинне можна тримати у холодильнику до тижня, однак у відкритій тарі воно “проживе” також 2-3 дні. 

Зберігайте його на верхній полиці, де рівномірна температура. Не кладіть його до відсіку у дверцятах. Молоко можна перелити у скляну чи емальовану тару, так буде набагато корисніше та смачніше.

молоко (:

Фото з вільних джерел

Кисломолочні продукти

Кефір з йогуртом у закритій тарі зможуть простояти у холодильнику близько тижня. У відкритому вигляді воно “проживе” не більше двох днів. Не треба їх класти поруч з “запашними” продуктами - тоді вони поглинуть їх запах, що вплине на смак.

Масло та сметана 

Масло з вершками може простояти довго, однак це залежить від якості сировини та технології домашнього приготування. Магазинні мають тривалий термін придатності, а сметана зможе простояти місяць, але не у відкритому вигляді. В умовах холоду масло зберігається до 35 діб, та якщо його покласти до морозилки, термін продовжується до 75 діб більше.  

М’який сир

Цей ніжний продукт швидко псується та втрачає приємний смак. Герметичне магазинне пакування дозволяє “прожити” сиру приблизно 30 діб. Після відкриття його треба з'їсти за дві-три доби. 

Його потрібно зберігати у найхолоднішому місці, наприклад, близько до задньої стінки та морозилки. М'який сир не радять їсти сирим, тому можна приготувати запіканку чи сирники.  

сир :)

Фото з вільних джерел

Тверді та м’які сири

Термін зберігання залежить від сорту та виду молока, з якого вони зварені. Зазвичай це півтора-два тижні. Ці смаколики швидко “звітрюються” та засихають, тому краще покладіть їх у пергамент чи газету. Також можна зберігати їх у контейнері з кришкою, втім це може вплинути на смак. 

Нагадаємо: