ЕКЗИТ-ПОЛИ
Геннадій Труханов
Геннадій Труханов
34,4 %
Микола Скорик
Микола Скорик
17,9 %
Олег Філімонов
Олег Філімонов
13,7 %
Петро Обухов
Петро Обухов
12,5 %
Сергій Ківалов
Сергій Ківалов
5,4 %
Євген Червоненко
Євген Червоненко
3,56 %
Сергій Калинчук
Сергій Калинчук
3,08 %
Едуард Гурвіц
Едуард Гурвіц
2,75 %
Олег Михайлик
Олег Михайлик
1,32 %
"Довіряй ділам"
23,77 %
"Опозиційна платформа - За життя"
22,38 %
"Слуга народу"
15,95 %
"Європейська солідарність"
12,72 %
"Українська морська партія Сергія Ківалова"
4,16 %
"Партія Шарія"
7,63 %
ВО
ВО "Батьківщина"
1,8 %
"Блок Едуарда Гурвіца"
1,56 %
"За майбутнє"
3,32 %
"Сила і честь"
2,09 %
Розподіл манадтів у міськраді Одеси (за даними екзит-полів)
15
15
9
7
5

Останні новини

Сокотерапія: правила вживання фрешів

З настанням холодного періоду обов'язковим в раціоні кожної родини має стати вживання натуральних соків. Фрукти та овочі, за допомогою яких вичавлюють сік, важливо щоб відповідали сезону та були свіжими. Адже в них ховається одна з найбільших концентрацій поживних речовин. На такому наголошують лікарі-дієтологи.

Чималу користь свіжовичавлені соки приносять й для перетравлення твердої їжі. Бо організм потребує багато часу та енергії, перш ніж поживні речовини потраплять в клітини і тканини. За таких умов фреші віддають свої корисні елементи за лічені хвилини. 

Надзвичайно цінна клітковина і пектинові речовини, що міститься в свіжевичавлених соках: поліпшують роботу травної системи, кишківника, сприяють виведенню з організму холестерину. Як результат - поліпшений імунітет і додаткова енергія для боротьби з сезонними застудами.

Однак є і протипоказання для вживання:

  • цитрусові соки і кислі соки з яблук, смородини, журавлини протипоказані при виразці, гастриті, панкреатиті. Органічні сполуки такого фрешу можуть викликати підвищення рівня кислотності в шлунку, що загрожує сильними болями і печією.
  • виноградний сік має підвищений вміст глюкози. Особливо небезпечний він для людей, які страждають на цукровий діабет.

Багато фрешів мають сечогінні та проносні властивості, тому їх можна вживати в невеликих дозах. Найменш шкідливим соком вважають яблучний, який вживати можна до 1 л в день. Він багатий на вміст вітамінів В6, В2, В1, А, С і біотин, фолієву кислоту, пантотенову кислоту, а також має численні мінерали: хлорин, фосфор, калій, мідь, залізо, магній, натрій, силікон і сірку.

  • При захворюваннях печінки вживають морквяний, гарбузовий та яблучний соки;
  • для схуднення - динний та гарбузовий;
  • При хворобах шлунку - картопляний;
  • При гіпертонії - буряковий, але пити його треба розведеним і після двогодинного відстоювання.

Коли варто вживати фреш?

Найкраще пити фреш вранці за півгодини до сніданку або в перервах між прийомами їжі.

Помилково вживати фреш після їжі, оскільки натуральний сік підсилює процес бродіння і може викликати здуття живота. Концентрацію соку можна знизити додавши мінеральну воду.

фреш.jpgфото: healthcenter.od.ua

Нагадаємо, 16 жовтня, на Дерибасівській, навпроти пам'ятника Утьосову відкрили скульптурну композицію "Голос Одеси". Бронзовий грамофон створив скульптор Віктор Тиблевич за ініціативою одесита Андрія Левченко. На цю композицію скульптору знадобилось дев'ять місяців. На ній він увічнив фасади старовинних будівель, арки, одеських котів, дитину, яка грає на скрипці і томну даму з цигарками.

Вийти в ефір