Останні новини

Осінь без хвороб: лікарі порекомендували їжу, яка посилює імунітет

У Вищій раді охорони здоров'я Бельгії (CSS) назвали п'ять основ здорового харчування що може зміцнити імунітет. Це найбільше актуально напередодні холодів і "традиційного" сезону простуд.

Про це повідомляє New Europe.

Навколишнє середовище і частий стрес призводять до дефіциту поживних речовин, що шкодить нашому організму. Найчастіше виникає нестача магнію, вітаміну D і заліза, а також вітаміну C, цинку і вітаміну B. Вчені рекомендують організувати раціон у наступний спосіб:

  • Щодня варто вживати не менше 125 г цільнозернових продуктів харчування, віддаючи перевагу хлібі з висівками замість замість білого.
  • Щотижня вживайте бобові. Не рідше одного разу на тиждень замінюйте м'ясо бобовими.
  • Їжте від 15 до 25 г горіхів або насіння без солоної або солодкої оболонки кожен день. 
  • Важливо вибирати продукти, багаті омега-3 жирними кислотами (наприклад, фундук, фісташки, мигдаль).
  • Вибирайте продукти з низьким вмістом солі і уникайте додавання солі під час приготування їжі. Хорошою альтернативою можуть бути трави.

Нагадаємо:

Вийти в ефір